Als Theatre Designer (HKU, 2012) begon Stefanie in 2015 aan de master Crossover Creativity, waar zij in juli 2016 voor is afgestudeerd met hoogst haalbaar resultaat. Haar motivatie voor deze master was om een verstrengeling tussen haar werkzaamheden als kunstenaar en fascinaties voor het leven te realiseren en te ontdekken of zij ook buiten de theaterdeuren een impact kon creëren op maatschappelijke vraagstukken en probleemstellingen. Door verschillende crossovers te maken in voor haar onbekende sectoren, ontstond er een nieuwe manier van samenwerken.

Mede door esthetiek toe te voegen aan een samenwerking, ontwerpproces en eindproduct binnen een sector die normaal gesproken niet in aanraking komt met kunst, gelooft zij en hebben haar projecten aangetoond dat nieuwe waarden en inzichten tot stand zijn gekomen.

Haar projecten zijn zeer opvallend, temeer ze als kunstenaar is gaan ontwerpen in co-creatie met de gebruiker, als met de ervaringsdeskundige. De opleidingscommissie van de Master Crossover Creativity ziet haar ook als pionier voor alle kunstenaars en artistieke ontwerpers om te doen inzien dat hun vakgebied verder reikt dan de expositieruimte en toegepaste kunst. 

Stefanie ziet zichzelf na dit masterjaar als 'social experience designer', 'conciousness hacker', 'wellbeing designer' en 'crossover artist'. Tevens zou zij zich in de toekomst graag meer richten op dilemma's in bijvoorbeeld de zorg door het inzetten van kunst en esthetiek.

Stefanie Bonte - theatervormgever // maquettebouw // performance design
 
 
Recente projecten
Op Zoek Naar GELUK Op Zoek Naar GELUK
Here Comes the Queen Here Comes the Queen
Into The Great Wide Open - Open Call Into The Great Wide Open - Open Call